Posjetite nas

Lukavačkih brigada bb, Lukavac

Radno vrijeme

Pon-Pet 08:00-20:00

Pozovite nas

Tel: +387 35 413 248

Stomatologija

Stomatologija (grč. στομα, "usta"), ili dentalna medicina, predstavlja jednu od kliničkih disciplina koja je usko povezana s medicinom, ali i s tehnologijom izrade raznih naprava i postavljanja umjetnih materijala kojima se nadoknađuju i/ili nadograđuju izgubljeni zubi i okolne strukture. Stomatologija je i s medicinske strane nadležna za liječenje pacijenata s bolestima usne šupljine. U opću stomatologiju spada pružanje stomatološke skrbi osobama svih dobi.
 
Opća stomatologija sadrži i liječenje zuba, tj. endodoncija. To se odnosi na terapiju procesa samog zuba, odnosno zubnog živca. Liječenje zuba iglicama vrlo je delikatan zahvat koji zahtijeva veliku preciznost doktora dentalne medicine koji ulazi u samu srž zuba kako bi liječio upalu živca i samim time spasio zub.
Ispuni mogu vratiti normalnu funkciju i oblik oštećenim zubima. Kada stomatolog priprema zub za ispun, najprije uklanja karijes, čisti zahvaćeno područje i u očišćeni zub stavlja ispun.

Čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje zubi spada u neinvazivne, potpuno sigurne i bezbolne postupke čišćenja zubi koji su potrebni za redovito održavanje oralne higijene.

ZAŠTO JE VAŽAN REDOVITI ODLAZAK NA STOMATOLOŠKI PREGLED?

Redoviti odlazak na stomatološki pregled pomaže u održavanju dobrog oralnog zdravlja i sprečavanje razvoja bolesti u usnoj šupljini. Redovni pregledi, dijagnostičke snimke i profesionalno čišćenje zubi temelj su prevencije i održavanja dobrog oralnog zdravlja.

Svakih šest mjeseci trebate pregledati zube kod stomatologa, ako je sve u redu. Ako ste zabrinuti za svoje zube, boli vas ili imate problema sa žvakanjem ili gutanjem, odmah posjetite stomatologa.

Ponekad ćete imati jasan znak (kao što je zubobolja ili krvarenje desni) da nešto vašoj usnoj šupljini zahtijeva pažnju. Ili ste možda čuli za neki estetski postupak poput ljuskica ili izbjeljivanja zubi o kojem biste željeli više saznati. U svakom slučaju, ne ustručavajte se nazvati nas i dogovoriti pregled.

© 2020 | Osteomedic Lukavac
Centar za fizioterapiju i alternativnu medicinu
Sva prava pridržana.

Designed by:
X

Zaštićen sadržaj

Zabranjeno kopiranje i preuzimanje sadržaja bez odobrenja vlasnika stranice.