Posjetite nas

Lukavačkih brigada bb, Lukavac

Radno vrijeme

Pon-Pet 08:00-20:00

Pozovite nas

Tel: +387 35 413 248

Estetska hirurgija

Estetska hirurgija predstavlja podgranu plastične hirurgije i bavi se korekcijom estetskih nedostataka i anomalija ulepšavanjem ljudskog tela i lica. Ova grana hirurgije je istovremeno i sastavni deo antiejdžing (antiageing) medicine jer ima za cilj da pospeši izgled tela i lica pacijenta davajući mu mlađi i svežiji izgled. Sa daljim, didaktičkim ciljem objašnjenja termina „estetska hirurgija“, prvo je poželjno ukratko napomenuti šta je to plastična hirurgija.

Plastična hirurgija podrazumeva hirurške zahvate pri kojima se menja fizički izgled osobe. Ova hirurgija ima rekonstruktivnu ili estetsku svrhu. Naime, zahvati rekonstruktivne hirurgije se odnose, pre svega, na korigovanje fizičkih funkcija, smanjenje ili otklanjanje deformacija nastalih kao posledica nekih bolesti, nesreća ili urođenih deformacija.

Usluge - Osteo Medic

Da li ste čuli za biorevitalizaciju lica? To je injekciona metoda koja u najkraćem roku hidrira kožu, a to znači i da je podmlađuje. Na taj način se aktivne supstance aplikuju u problematični deo lica, vrata i dekoltea.

Tokom tretmana se najčešće koriste preparati na bazi hijalurona, tj. supstance koje se i inače nalazi u našoj koži. Pored preparata na bazi hijalurona, koriste se i preparati na bazi DMAE, za poboljšanje tonusa kože. Izbor preparata zavisi od problema koji se rešava.

KAKO BIOREVITALIZACIJA DELUJE NA KOŽU?
 
Biorevitalizacija daje brz i lep efekat i pri tom rešava nekoliko problema. Tom metodom se koža hidriraobnavlja se njena struktura i istovremeno stimulišu fibroblasti koji produkuju kolagen i elastin, a odgovorni su za tonus kože. Njome se postiže i moćno antioksidantno dejstvo.

Ova procedura popravlja boju lica, kožu čini ravnijom i glatkom, smanjuje intezitet pega (hiperpigmentacija) i pomaže lečenje ožiljaka.

BIOLOŠKI TRETMANI ČIŠĆENJA LICA

Biološki tretmani idealni su za profesionalnu, intenzivnu neguprema tipu kože – suve ili osetljive, normalne ili mešovite, i masne ili problematične. Svi tretmani  počinju masažom dobrodošlice, koja je tajna njihove efektivnosti. U pitanju je indijska manuelna tehnika idealna za potpuno opuštanje i prepuštanje. Za samo 5 minuta, vešte ruke naših terapeuta i kozmetičara potpuno će vas relaksirati i navesti da se osećate kao da se nalazite u nekoj drugoj dimenziji.

Tretmani podrazumevaju obavezno čišćenje površine kože mlekom i tonikomdubinsko čišćenje pilingom koji je odgovarajući za vaš tip kože i masažu lica i vrata poznatiju kao “srce okeana”. U pitanju je renomirana francuska tehnika koja svojim povezanim pokretima podseća na kretanje talasa, opušta vas i kožu priprema za tretman i bolje apsorbovanje seruma i maske.

Aktivne supstance kao što su peptidi, amino-kiseline, vitamini i minerali dobijeni iz mora i organski uzgajanih biljaka podstiču regeneraciju ćelija. Tretman se završava  odgovarajućom kremom koja kožu čini zdravijom, hidriranom a time i lepšom.
Pored toga što predstavljaju idealnu metodu za lečenje akni, hemijski pilinzi pomažu i kod brojnih drugih problema sa kožom. Otkrivamo vam sve što treba da znate o njima.

Hemijski pilinzi su bez premca kada su nega kože i rešavanje različitih problema sa kožom u pitanju.

Zašto?
Pre svega, izvrsna su metoda za lečenje akni, ožiljaka od akni, hiperpigmentacije, za ublažavanja blažih bora, a mogu se koristiti i za osveženje kože lica. Njima se uklanjaju stare i time podstiče rast novih ćelija kože, kako bi ona bila sjajnija, zdravija i lepša.

Niz kiselina koje su danas na raspolaganju za hemijski piling koriste se u svrhu lečenja i poboljšanja različitih stanja kože. Zbog toga se hemijski piling smatra komplementarnom metodom. Njime se leče akne i ožiljci od aknisolarne keratoze, ali se i ublažavaju bore te koriguju fotooštećenja kože lica, vrata i dekoltea.

Hemijski piling se, u zavisnosti od tipa kože, indikacije i odabrane vrste pilinga, najčešće sprovodi u nekoliko tretmana u razmaku od 7-14 dana. Dobar terapijski učinak, jednostavnost izvođenja i minimalne nuspojave čine ovaj tretman jednim od najomiljenijih na našoj klinici – i pacijenata, ali i naših doktora.

Dobra vest je da se pilinzi mogu raditi gotovo tokom cele godine, uz obavezno korišćenje preparata sa zaštitnim faktorom. Nakon tretmana nema iritacije kože, pa se ne remeti uobičajeni životni ritam, što nije slučaj sa drugim tretmanima (naročito ako govorimo uklanjanju hiperpigmentacije i ožiljaka).

Poboljšanje i osveženje kože postiže se postepeno i prirodno. Konačan rezultat vidljiv je nekoliko nedelja nakon poslednjeg sprovedenog pilinga, dok je stalni napredak primetan iz dana u dan. Efekat pilinga je dugotrajan jer podstiče obnovu kolagena i elastina u koži.

Na našoj klinici primenjuju se Mesoestetic hemijski pilinzi. U pitanju je najveća linija hemijskih pilinga (od onih sa površinskim do onih sa dubinskim delovanjem) sa patentiranom formulom koja omogućava veću efikasnost uz manje nuspojava.
 
KO MOŽE RADITI HEMIJSKE PILINGE?

Da biste mogli da radite hemijski piling, neophodno je najpre uraditi pregled kože, nakon čega se sa lekarom donosi odluka o vrsti pilinga koji ćete pribegavati.

Gotovo se svako može podvrgnuti hemijskom pilingu.
 Veći oprez pre pilinga preporučuje se ljudima sa tamnijom kožom, jer je kod njih naročito važno da se piling nanosi u skladu s njihovim tipom kože. Razlog se krije u tome što veoma jaki hemijski pilinzi mogu uzrokovati jaču hiperpigmentaciju na tamnijoj koži.

KAKO IZGLEDA PRIPREMA ZA HEMIJSKE PILINGE?

Hemijski pilinzi mogu se upotpuniti različitim tretmanima lica, poput laserskih tretmana ili  mezoterapije. U svakom slučaju, prepustite lekaru da vodi brigu o vašoj koži i tretmanima koji su idealni za vas, i budite iskreni o tome koje proizvode koristite kod kuće.

KAKO IZGLEDA PROCEDURA HEMIJSKOG PILINGA?
 
Hemijski piling je medicinska procedura prilikom koje se na kožu nanosi odabrana hemikalija (glikolna, mandelična ili druga vrsta organske kiseline), sa ciljem poboljšanja stanja kože. Nakon pilinga dolazi do obnavljanja epidermisa i poboljšanja strukture dermisa zbog povećane biosinteze kolagena i hijaluronske kiseline. Dakle, dolazi do remodelovanja kože.

Kada govorimo o rezultatima pilinga, govorimo o poboljšanju teksture i vlažnosti kože, o mladalačkom izgledu, ali i uklanjanju manjih bora i poboljšanju poremećaja pigmentacije uzrokovane izlaganjem suncu. 

U zavisnosti od dubine delovanja na koži
, možemo razlikovati veoma površinske, površinske, srednje duboke i duboke hemijske pilinge.
 • VEOMA POVRŠINSKI PILING deluje na najpovršniji deo epidermisa, tj. na sloj mrtvih ćelija kože koji se nevidljivo ljušti.
 • POVRŠINSKI PILING deluje unutar epidermisa ne prodirući do njegovih dubljih slojeva.
 • SREDNJE DUBOKI PILING prolazi sve do dermoepidermalne granice.
 • DUBOKI PILING deluje i u dermisu.                     
Delovanje pilinga na kožu modulira lekar i individualno ga prilagođava svakom pacijentu. Na takav način je, uz kombinaciju terapijskog niza nekoliko pilinga, moguće dobiti izvrstan efekat pomlađivanja kože, bez iritacije i bez ograničenja u svakodnevnom životu.

KOLIKO TRAJE OPORAVAK NAKON HEMIJSKOG PILINGA?
 
U zavisnosti  do odabrane vrste i postignute dubine pilinga, odmah nakon tretmana javlja se crvenilo i lagani otok koji se brzo smiruje. Za nekoliko dana moguće je i vidljivo ljuštenje kože, koje će kroz ubrzo prestati. Za to vreme propisana je posebna nega kože.

Danas su na raspolaganju pilinzi koji uzrokuju manju iritaciju i manje crvenila, a istovremeno su izuzetno učinkoviti kada govorimo o obnovi i remodelovanju kože.
I imajte još nešto na umu!

Izuzetno je važno držati se preporuka lekara nakon zahvata, što svakako uključuje i nanošenje krema za zaštitu od sunca sa visokim zaštitnim faktorom tokom boravka na otvorenom.

Mere opreza
Tretman se ne preporučuje:
 • ako ste trudni ili dojite,
 • ako bolujete od imunoloških bolesti (sistemski lupus, sklerodermija),
 • ako ste pre manje od 6 meseci bili podvrgnuti hirurškom zahvatu, zračenju ili tretmanu laserom na regiji na kojoj će piling biti sproveden,
 • ako imate virusnu infekciju na regiji koja se tretira (npr. Herpes Simplex),
 • u slučaju da uzimate izotretinoin (Roaccutane), zahvat treba odložiti za period od 6 meseci po prestanku uzimanja leka.
Od davnina su se usnesmatrale simbolom ženstvenosti i senzualnosti, iako se ideal oblika menjao kroz vreme. Tokom prethodne decenije je, iz godine u godinu, rasla popularnost punijih, oblikovanih usana, a danas je zahvaljujući modernoj medicini ovu korekciju moguće uraditi za svega nekoliko minuta, potpuno bezbedno i sa rezultatima koji traju skoro godinu dana.

Pored povećanja usana, osnovni motiv za njihovu korekciju je i podmlađivanje usana i cele perioralne regije, kao i korigovanje asimetrija, isticanje oblika ili konture.
 
Ključne stvari na koje treba obratiti pažnju ukoliko razmišljate o korekciji usana su stručnost lekara, njegovo iskustvo i kvalitet materijala koji se koristi. Podjednako je važno i zajedničko razumevanje željenog ishoda.

Dr Vladimir Stojiljković za samo nekoliko minuta, bez bola, kreira savršen izgled usana uvek poštujući princip “manje je više”.

PRIPREMA

Pre postupka je važno obaviti konsultaciju sa doktorom i definisati kakav se efekat želi postići, jer od toga zavise vrsta i količina hijalurona koji će se koristiti. Na tom pregledu doktor će vas uputiti u sve važne detalje –proceduru, očekivane rezultate, moguće neželjene efekte i oporavak.

Pre intervencije, a prilikom popunjavanja upitnika, podjednako je važno naglasiti dijagnostikovane alergije, kao i lekove koji se u tom trenutku uzimaju. Potom se područje usana dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?
 • doći bez šminke
 • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
 • doći u tamnoj garderobi
 • lagani obrok pre tretmana
 • doći bez upadljivog nakita
PROCEDURA

Nakon 15 minuta delovanja anestetik se uklanja, usne ponovo dezinfikuju i započinje se sa aplikacijom hijaluronskih filera tankom iglom ili kanilom. Različitim tehnikama postižu se različiti efekti, a u zavisnosti od vaših želja i potreba.

Aplikacija filera traje nekoliko minuta i, zahvaljujući lidokainu u hijaluronskom fileru, kao i anestetiku u kremi, procedura nije bolna, već se može osetiti manja neprijatnost.

OPORAVAK I REZULTATI
 
Prvih nekoliko dana nakon intervencije mogući su prolazni otoci i modrice na mestu uboda. Tokom prvih 24h neophodno je izbegavati vrela pića, a tokom narednih nekoliko dana i naporne fizičke aktivnosti, sunce, saunu i solarijum. Rezultat je vidljiv odmah, a finalni posle smirivanja otoka, u periodu do tri nedelje nakon intervencije.

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Komplikacije ozbiljnije od prolaznih modrica i otoka izbegavaju se odabirom iskusnog i sertifikovanog doktora, koji koristi kvalitetne materijale.
Jedan od najpopularnijih anti-age, odnosno tretmana podmlađivanja, podrazumeva primenu Botulinskog toksina, u našoj zemlji registrovanog kao Vistabel. Reč je o prirodnom, pročišćenom proteinu koji doprinosi usporavanju prvih znakova starenja.

Vistabel terapija protiv bora na koži lica u estetskoj hirurgiji i medicini koristi se već više od 20 godina kao najučinkovitiji “brisač” bora u zonama oko očiju i na čelu. Minimalno je bolan (možete eventualno osetiti blago peckanje), a njegova aplikacija traje svega nekoliko minuta. Kada se ispravno koristi, vašem čelu može dati privlačan i mladolik izgled.
 
Tretmanom se ne postiže samo uklanjanje horizontalnih bora na čelu, već i bora smejalica i bora mrštilica, suptilno se podižu obrve i kapci i uklanja izgled ljutnje, umora i začuđenosti.

Važno je napomenuti da je tretman još 2002. godine odobrila američka organizacija Food and Drug Administration (FDA) koja kontroliše kvalitet i sigurnost hrane i lekova. Istraživanja pokazuju da se samo u SAD-u, nakon dobijenog odobrenja, na Vistabel tretman odlučilo više od milion ljudi.

Danas se ovaj tretman na godišnjem nivou izvede 5-6 miliona puta, što ga čini brojem jedan u estetici lica u svetu. Vistabel je proizvod američke farmaceutske firme Allergan, a naša klinika je referentni trening centar upravo ovog proizvođača.

Kome je namenjen Botox/Vistabel tretman?

Osobe koje treba da se podvrgnu Vistabel tretmanu su one kojima su se kapci i obrve spustili usled procesa starenja, koje žele da osveže svoj izgled, ali i one koje žele da preventivno spreče nastanak bora. Vistabel veoma dobro deluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti tih mišića. U slučaju kada su bore prilično izražene i duboke, a koža izrazito opuštena, Vistabel terapija bora ih ne može u potpunosti izbrisati. U tim slučajevima potrebna je kombinacija Vistabel-a i hijaluronskih filera. To su razlozi zašto se osobama starijim od 65 godina preporučuje Vistabel tretman u kombinaciji sa filerima.

PRIPREMA

U sklopu pripreme zaVistabel tretman nužan je detaljan uvid u raspored i građu facijalnih mišića jer se oni od osobe do osobe mogu bitno razlikovati. Pre nego što doktor odobri tretman, obavestite ga o svim važnim pojedinostima – ukoliko dojite, uskoro planirate trudnoću ili bolujete od bolesti koja utiče na nerve i mišiće, jer one povećavaju rizik od nuspojava. Pre intervencije tretirani deo se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

PROCEDURA

Vistabel tretman deluje tako da blokira signale od nerava prema mišićima. Kada se ubrizga u mišiće, blokiraju se nervni signali, mišići se opuštaju, a bore izravnavaju.
S obzirom na to da je relativno kratkog veka trajanja, efekat Vistabel-a kao medicinsko-kozmetičkog postupka se ograničava.

Botulinski toksin, poznatiji kao Botox (botoks), ubrizgava se direktno u mišiće odgovorne za kreiranje mimičnih horizontalnih i vertikalnih bora na čelu, kao i bora u spoljnim uglovima očiju i korenu nosa. U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svakih 3-6 meseci kako bi se održao mladolik i svež izgled. Važno je napomenuti da je kod ponovljenih tretmana estetski efekat pomlađivanja dugotrajniji.

OPORAVAK I REZULTATI
 
Nakon Botox-a je potrebno izbegavati saginjanje glave naredna 24h, naporne fizičke aktivnosti, kao i saunu i solarijum. Nekoliko dana nakon tretmana postepeno se vidi rezultat, jer Botox sve više deluje na mišiće. Iako pokreti nisu u potpunosti onemogućeni, kretanje mišića je smanjeno, pa bore bivaju manje primetne ili potpuno neprimetne. Postupak je potrebno ponavljati svakih nekoliko meseci.
Dobra vest je da se odmah po završetku tretmana možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Imajte na umu da je moguće da se na mestu uboda pojavi manja modrica koju možete prekriti puderom.  

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Tretman se ne sme izvoditi ako postoji infekcija na mestima predviđenim za aplikovanje. Takođe, ne sme se izvoditi na osobama koje su osetljive, tj. alergične na bilo koji sastojak preparata.

Kod osoba s pojedinim neurološkim poremećajima
 (ALS – amiotrofična lateralna skleroza, Myasthenia Gravis ili Lambert-Eatonov sindrom) povećan je rizik od pojave ozbiljnijih nuspojava.

Crvenilo, svrab kože, blagi otok i pojava modrica spadaju u moguće nuspojave koje prolaze brzo. U retkim slučajevima mogu se javiti glavobolja, privremeno spuštanje očnih kapaka, vrtoglavica i nesanica.

Do pojave bola, eriteme, na mestu aplikacije i oslabljenosti mišića može doći u veoma retkim situacijama. Te pojave se povezuju sa postupkom zato što se javljaju prve nedelje nakon tretmana. Ipak, sve one su privremene i ne traju više od nekoliko nedelja.
 
Izgled nosa može zavisiti od mnogo faktora – oblika, veličine, profila, oblika nozdrva, asimetrija, devijacija septuma, vezivnog tkiva, urođenih ili stečenih koštanih i hrskavičavih deformacija… Međutim, ukoliko ne želite da se upustite u hiruršku proceduru korekcije nosa, za vas imamo njenu nehiruršku varijantu.

Nehirurška korekcija nosa je neinvazivna metoda kojom se izgled nosa koriguje bez operacije. Tom prilikom koriste se hijaluronski fileri ili ELLANSE stimulator kolagena kojima je moguće korigovati  blage asimetrije.

Važno je znati da se filerima koriguju i rade estetsko-kozmetički tretmani. Stoga, ako imate funkcionalne probleme (npr. otežano disanje), filerima je to nemoguće korigovati i potrebno je hirurško lečenje tj. operacija nosa hirurškim putem.

PRIPREMA
 I PROCEDURA

Nakon detaljnog pregleda i analize lica i nosa, područje predviđeno za tretiranje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, lice još jednom očisti i započinje se s aplikacijom dermalnih filera.         

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?
 • doći bez šminke
 • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
 • doći u tamnoj garderobi
 • lagani obrok pre tretmana
 • doći bez upadljivog nakita
Filerima tretiramo udubljenja, brazde, izbočenja, asimetrije i podižemo vrh nosa, iglom ili kanilom. Aplikacija traje nekoliko minuta, a rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana.

OPORAVAK
 I REZULTATI
 
Nakon tretmana se možete normalno vratiti svakodnevnim aktivnostima, uz izbegavanje saune i solarijuma prvih 7 dana.

MOGUĆE 
KOMPLIKACIJE

Nuspojave, ako se i dogode, veoma su retke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo i osećaj zatezanja, koji vrlo brzo nestaju. Takođe, mogući su otoci i hematomi koji nestaju do 7 dana nakon tretmana.
Podočnjaci su odgovorni za umoran i iscrpljen izgled lica. Nekoliko je uzročnika njihovog nastanka – spor metabolizam, gubitak masnog tkiva, slaba cirkulacija, građa i boja kože, hroničan umor, loša ishrana, alergije, pušenje, genetska predispozicija…  Važno je naglasiti da su podočnjaci uvek posledica i da je uzrok njihovog nastanka najčešće u okolini: jagodicama i slepoočnicama.

Uzimajući u obzir sve faktore koji utiču na nastanak podočnjaka, na našoj klinici se bira kombinacija procedura koje će doneti najbolje moguće rezultate. Bitna je primarna korekcija uzroka i neophodan strogo individualan pristup.

PRIPREMA
 I PROCEDURA

Pre intervencije važno je naglasiti dijagnostikovane alergije i lekove koji se u tom trenutku uzimaju.

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?
 • doći bez šminke
 • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
 • doći u tamnoj garderobi
 • lagani obrok pre tretmana
 • doći bez upadljivog nakita
Područje predviđeno za tretiranje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, koža čisti i započinje se sa aplikacijom hijaluronskih filera.

Aplikacija filera
 traje nekoliko minuta i najčešće se izvodi kanilom. Iako ta procedura može da vas brine upravo zbog osetljivosti regije, razloga za brigu sa iskusnim lekarom nema! Svi koji su se do sada podvrgli toj proceduri navode da je ona potpuno bezbolna. Ponekad se, zbog kompletnijeg efekta, kod naglašenijeg gubitka podočnjaka savetuje i korekcija jagodica kao podrška za pun efekat.

OPORAVAK
 I REZULTATI
 
Po završetku tretmana odmah se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Nekoliko dana nakon tretmana potrebno je izbegavati fizičke aktivnosti, sunce, saunu i solarijum. Moguća je pojava blagog crvenila, modrica ili otoka na tretiranoj regiji. Crvenilo obično nestaje nekoliko sati nakon tretmana, dok otok i modrice najčešće nestaju za nekoliko dana. Promena je vidljiva odmah nakon tretmana, dok je za krajnji efekat potrebno oko tri nedelje.

MOGUĆE 
KOMPLIKACIJE

Sve ozbiljnije komplikacije izbegavaju se odabirom iskusnog i sertifikovanog lekara koji koristi kvalitetne materijale.
Slepoočna regija je veoma važna za skladnost lica, njegov jedar, svež i mladolik izgled. Sa starenjem dolazi do koštane resorpcije, odnosno gubitka koštanih struktura koje određuju oblik i izgled lica. Zato kada govorimo o korekciji ove regije, govorimo o voluminizacijinaglašavanju kontura i vraćanju mladalačkog izgled. Nadoknađivanje volumena slepoočne regije danas je moguće zahvaljujući visokokvalitetnim hijaluronskim filerima.

Hijaluronski filerisu idealni za remodelovanje jer daju puniji izgled i svežinu čitavom licu. Hijaluronska kiselina je izrazito hidrofilna i intenzivno privlači tkivnu tečnost u regiju u koju je infiltrirana. Iz tog razloga čitava regija, osim voluminizacije, dobija jedar, podmlađen izgled, a dolazi i do blagog podizanja obrvai uglova očiju. Ukoliko se kombinuje sa Botox-om, korekcija slepoočne regije produžava njegov efekat.

PRIPREMA 
I PROCEDURA

Pre intervencije je veoma važno naglasiti dijagnostikovane alergije i lekove koji se uzimaju.

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?
 • doći bez šminke
 • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
 • doći u tamnoj garderobi
 • lagani obrok pre tretmana
 • doći bez upadljivog nakita
Područje predviđeno za tretiranje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, koža čisti i započinje se sa aplikacijom hijaluronskih filera. Aplikacija filera traje nekoliko minuta, tokom kojih se na ključne tačke iglom aplikuje planirana količina hijaluronskog filera. Kompletna procedura je potpuno bezbolna.

OPORAVAK
 I REZULTATI

Po završetku tretmana se odmah možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Nekoliko dana nakon tretmana potrebno je izbegavati fizičku aktivnost, sunce, saunu i solarijum. Promena je vidljiva odmah nakon tretmana, dok je za krajnji efekat potrebno oko tri nedelje.

MOGUĆE 
KOMPLIKACIJE

Moguća je pojava blagog crvenila, modrica ili otoka na tretiranoj regiji. Crvenilo obično nestaje.
Pune usne i istaknute jagodice oduvek su smatrane odrazom seksepila i vanvremenske lepote. Otkrivamo vam najbolji način da istaknete jagodice i svom licu vratite svežinu i mladalački izgled.

Kao jedan od najuočljivijih delova lica, jedre, lepo oblikovane i skladno istaknute jagodice su, uz pune usne, oduvek predstavljale odraz seksepila, mladosti i vanvremenske lepote.

Oblik, veličinu i poziciju jagodica tokom mladosti određuje struktura kostiju lica, ali i potkožnog masnog tkiva, mišića i kože. Procesom starenja dolazi do resorpcije kostiju, gubitka koštane strukture i opuštanja kože. Samim tim i jagodice menjaju svoj prvobitan položaj, dok lice počinje da deluje ispijeno, umorno i bez svežine.

Konturisanje lica nije jedini način da istaknete jagodice i postignete njihov mladalački izgled. Danas je, zahvaljujući modernoj medicini, korekciju jagodica moguće uraditi za samo nekoliko minuta, potpuno bezbedno i sa rezultatima koji licu vraćaju svežinu i traju mnogo duže od onih koji se postižu šminkom.

Korekcija jagodica, pored vraćanja mladalačkog izgleda, obuhvata još i voluminizaciju i naglašavanje kontura. Nadoknađivanje volumena jagodica ili njihovo uvećanje remodelovanjem moguće je i bez hirurške operacije, zahvaljujući visokokvalitetnim hijaluronskim filerima.
 
Kakav efekat se postiže korišćenjem hijaluronskih filera prilikom korekcije jagodica?

Hijaluronski fileri se koriste za remodelovanje jagodica zato što im daju puniji izgled, dok licu vraćaju svežinu. Sadrže izrazito hidrofilnu hijaluronsku kiselinu koja intenzivno privlači tkivnu tečnost u regiju u koju je infiltrirana. Zahvaljujući tome postiže se veći volumen jagodica, lice dobija jedar, svež i podmlađen izgled, smanjuje se dubina bora u predelu nosa i spoljašnjih uglova usana (nazolabijalne i marionetske bore), manji su podočnjaci, a efekat liftinga mnogo veći.

PRIPREMA

Pre nego što se odlučite na korekciju, neophodna je konsultacija sa lekarom kako biste definisali kakav efekat želite da postignete. Od efekta zavisi vrsta i količina preparata koji će se koristiti.

Ukoliko su vam dijagnostikovane alergije ili propisana određena terapija, lekaru obavezno naglasite o kakvoj je alergiji reč i koje lekove uzimate.

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?
 • doći bez šminke
 • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
 • doći u tamnoj garderobi
 • lagani obrok pre tretmana
 • doći bez upadljivog nakita
PROCEDURA

Područje koje će se tretirati se najpre dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, koža se očisti i počinje aplikacija hijaluronskih filera. Proces aplikacije traje svega nekoliko minuta. Može se izvoditi iglom ili kanilom, u zavisnosti od vaših želja i potreba, i nije bolan, iako možete osetiti manje neprijatnosti. Konačni rezultat – jagodične kosti su definisane, lice je podignuto i izgleda izduženije.  

OPORAVAK 
I REZULTATI

Dobra vest je da se odmah po završetku postupka slobodno možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Moguća je pojava blagog crvenila, modrica ili otoka na tretiranoj regiji, ali to ne treba da vas brine. Crvenilo obično nestane nekoliko sati nakon tretmana, dok otok ili modrice nestanu za nekoliko dana. Promena je vidljiva odmah nakon tretmana, dok je krajnji efekat korekcije vidljiv nakon tri nedelje.

MOGUĆE 
KOMPLIKACIJE

Izborom iskusnog i sertifikovanog lekara, koji koristi kvalitetne materijale, izbegavaju se sve ozbiljnije komplikacije.
PRP tretman, poznat i kao “vampirski tretman”, prirodna je metoda podmlađivanja kože faktorima rasta iz sopstvene krvne plazme. Tretman je ovaj neobični naziv dobio zbog toga što se tom prilikom koristi deo plazme koji sadrži visoku koncetraciju trombocita sa prirodnim proteinima, najbitnijim u procesu zarastanja i regeneracije tkiva.

PRP terapija krvnom plazmom
 metod je prilikom kog se iz krvi izdvajaju trombociti bogati faktorima rasta i imaju snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji kože.

Koristi se za podmlađivanje, korekciju finih linija i borica, podsticanje rasta kose, smanjivanje ožiljaka i pigmentaciju, povećanje volumena i tonusa lica itd.
 
KAKO IZGLEDA PRIPREMA I PROCEDURA TOKOM TRETMANA KRVNOM PLAZMOM (PRP TRETMANA)?

Pre tretmana je potrebno izvaditi krv, koja se potom obrađuje i priprema za ubrizgavanje. Tretirana regija se prvobitno dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon obrade, ubrizgavanje krvnog filera se vrši tankom iglicom i u potpunosti je bezbolno.
 
OPORAVAK I REZULTATI PRP TRETMANA

Poseban oporavak nakon PRP tretmana nije potreban! Na tretiranom mestu je moguće prolazno crvenilo, uz modricu na mestu uboda, ali su te situacije zaista retke. Efekat jedrine je vidljiv odmah, a još vidljiviji je tri nedelje nakon tretmana. Ukoliko želite da postignete efekat podmlađivanja, potrebno je da uradite tri PRP tretmana u razmaku od mesec dana, nakon čega je dovoljno taj efekat održavati na godišnjem nivou.

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Budući da se u PRP terapiji koristi vaša krvna plazma, ne postoji rizik od alergijskih reakcija. Samim tim, osim prolaznog crvenila i iritacije kože na tretiranom delu, nema rizika od komplikacija. Ne primenjuje se kod pacijenata sa aknama, kožnim bolestima, poremećajima trombocita ili težim bolestima.
Mezoterapija je metoda koja se primenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Prvi put opisana od strane dr Pistora pedesetih godina 20. veka i korišćena za lečenje hroničnog bola, vremenom je postala odlična metoda za lečenje različitih bolesti i stanja. U estetskoj hirurgiji najviše se primenjuje u nezi kože, jer osigurava njenu intenzivnu hidrataciju, vraćajući joj elastičnost, tonus i sjaj.

Mezoterapija je metoda kojom se, pomoću igle, u gornje slojeve kože aplikuju aktivni sastojci. Time se osigurava prelazak epidermalne barijere i omogućava unošenje aktivnih revitalizirajućih sastojaka u dublje delove kože, gde su oni najefikasniji.

Terapija je veoma individualna. Zavisno od stanja kože injektuju se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji fibroblaste podstiču na produkciju kolagena i elastina. Sprovodi se u više navrata, prema određenom protokolu.

Na našoj klinici dostupna je široka paleta preparata koji pružaju raznoliku pomoć u rešavanju brojnih estetskih problema povezanih s kožom lica, tela i glave. Ovi vrhunski kokteli stimulišu dermispružaju idealan hidrobalans i vrše biorevitalizaciju kože. Biorevitalizacijom se koža hidrira, njena struktura se obnavlja i ostvaruje moćno antioksidativno delovanje.

MEZOTERAPIJA TEMENA I 
SPREČAVANJE GUBITKA KOSE

Mezoterapija temena namenjena je osobama koje zbog hormonalnog poremećaja ili genetike gube kosu. Idealna je za oslabljenu, oštećenu i umornu, masnu kosu, ali i za koren sklon seboreji i peruti. Nakon samo nekoliko tretmana koren kose je duboko nahranjen i hidriran, perut trajno uklonjena, gubitak kose znatno usporen, a folikuli dlake obnovljeni i ojačani. Upravo zahvaljujući vitaminima B grupe, koji pojačavaju obnavljanje folikula dlake, ovaj tretman pojačava rast kose.

*Napomena: 
Rezultati zahvata mogu varirati od osobe do osobe zbog čega je veoma važno postaviti realne ciljeve na konsultacijama koje ćete pre terapije obaviti sa lekarom. Nužno je, nakon tretmana, pridržavati se svih uputa i preporuka kako bi rezultati bili zadovoljavajući, odnosno u skladu sa očekivanjima koja su definisana tokom konsultacija.

MEZOTERAPIJOM PROTIV CELULITA I 
MASNOG TKIVA

Dobro je poznato da nastanku celulita doprinosi više faktora: 
 • zadržavanje tečnosti
 • poremećaj cirkulacije
 • estrogenski receptori u potkožnom masnom tkivu
 • nepravilna ishrana
 • slaba fizička aktivnost
Upravo je mezoterapija jedna od neprikosnovenih terapija za tretman celulita u svetu. Mezoterapijom se u kožu, veoma tankim iglicama, unose određeni kokteli koji terapijski deluju na celulit. Kokteli po sastavu mogu biti različiti. U zavisnosti od stadijuma celulita, mogu sadržati supstance koje su vazotonici i utiču na trofiku tkiva i cirkulaciju; zatim lipolitike koji razlažu masnoću; hijaluron koji popunjava i ispravlja udubljenja na koži koja se vide kao rupice kod odmaklog stadijuma, kao i mikroelemente minerale koji utiču na metabolizam ćelije.

Kokteli se prave individualno prema vašim potrebama, ali i prema problemu koji treba rešiti. Oni za cilj imaju ubrzanje metabolizma i oštećivanje ćelijske membrane masne ćelije. Nakon tog oštećenja, ćelija ispušta masne kiseline i tako uklanja celulit, odnosno masne naslage i deluje na ubrzavanje cirkulacije i drenaže.
 
PRIPREMA I TOK ZAHVATA

Nakon što se izvrši analiza stanja kože pacijenta, a pre tretmana, koža se dezinfikuje.  Tokom zahvata se koriste najtanje igle, jer je cilj mezoterapije da se površinskim ubodima aktivni sastojci ravnomerno rasporede po površini ili ispod kože. Prilikom svakog uboda, u kožu se ubrizga minimalna količina sastojaka veličine kapljice. Injekcione tehnike koje se primjenjuju tokom mezoterapije mogu biti različite. Često se kombinuje niz uboda tankom iglicom – papula metodom ili Nappage postupkom.

Kod osoba sa već uznapredovalim znacima starenja kože, postupak se mora intenzivirati  kako bi se postigao željeni efekat, dok najbolje rezultate daje u kombinaciji sa drugim metodama poput Vistabel terapije bora lica, terapije hijaluronskim filerima ili pak Venus Viva pomlađivanjem. 
 
OPORAVAK NAKONMEZOTERAPIJE

Tretman mezoterapije je gotovo bezbolan. Moguća je pojava crvenila na koži nakon tretmana, a retki su i manji otoci koji prođu nakon nekoliko sati. U pojedinim slučajevima, koji su takođe retki, mogu se javiti i alergijske reakcije ili mali podlivi koji brzo nestaju ili se mogu pokriti šminkom. U većini situacija, neposredno nakon tretmana se možete posvetiti svojim obavezama i svakodnevnim aktivnostima.

MERE
OPREZA

Nakon mezoterapije nije preporučljivo izlaganje suncu i veštačkim izvorima UV zračenja. Ostali rizici i komplikacije se izbegavaju izborom iskusnog lekara koji koristi kvalitetne materijale.
Prekomerno znojenje je neprijatno iz mnogobrojnih razloga, a naročito iz estetskih jer stvara osećaj nelagode. Problem ne predstavlja uobičajeno, već prekomerno znojenje koje se javlja nezavisno od godišnjeg doba, temperature i ostalih vremenskih prilika. I dok normalnim količinama izlučenog znoja telo izbacuje štetne materije i reguliše telesnu temperaturu, prekomerno znojenje nije dobro za zdravlje organizma.

Zašto baš botoks terapija protiv znojenja?

Botoks je kod većine pacijenata i te kako delotvoran kod hiperhidroze, odnosno prekomernog znojenja. Tretman na našoj klinici traje oko pola sata i nakon njega se možete vratiti uobičajenim aktivnostima. Preparat koji se koristi tokom procedure deluje tako što privremeno blokira provodljivost nervih signala koji deluju na stimulaciju znojnih žlezda.

Važno je naglasiti da botoks terapija protiv znojenja ne leči problem hiperhidroze, već eliminiše prekomerno znojenje u trajanju od tri meseca. Nakon nekoliko meseci može se očekivati postupni povratak simptoma. Tretman se po želji može ponoviti i kod većine osoba je dovoljno botoks terapiju primenjivati dva puta godišnje.

Na tu proceduru se mogu odlučiti žene i muškarci svih godina kod kojih se javlja problem prekomernog znojenja. S obzirom na to da je problem medicinske prirode, za njega postoji rešenje u vidu terapije protiv znojenja botulinskim toksinom.

PRIPREMA I PROCEDURA

Pre terapije je obavezan lagani obrok, dok se obustavljanje terapije vrši aspirinom tokom 7 dana. Neposredna priprema regije za tretiranje vrši se pred samu proceduru na našoj klinici. Terapija počinje nanošenjem anestetičke kreme na željenu regiju. Nakon toga, područje predviđeno za tretiranje se dezinfikuje. Ovako pripremljena regija spremna je za botoks terapiju protiv znojenja.

Primena botoksa podrazumeva više uboda sa jedne i druge strane pazuha. Ubodi se vrše malom insulinskom iglom, kako bi se preparat ravnomerno rasporedio. Doza potrebna za botoks terapiju oba pazuha iznosi 100 i.j.

OPORAVAK I REZULTATI

Nakon terapije se odmah možete vratiti svakodnevnim aktivnostima, ali nije preporučljivo koristiti bilo kakve kozmetičke preparate. Rezultati su potpuni i pacijent može da očekuje kompletan prestanak znojenja u trajanju do 4 meseca. Nakon toga je potrebno ponoviti proceduru. Pacijenti obično rade proceduru pred leto iz pratkičnih razloga.
Oblik i kontura lica od ugla donje vilice sve do najprominentnije tačke na bradi ima značajan efekat na celokupan izgled lica. Pravilnim konturisanjem ovih regija podiže se i definiše ugao donje vilice, redukuje višak kože (nastao starenjem i dejstvom gravitacije), smanjuje podbradak, ali i uspešno koriguje projekcija brade kod urođeno mikrognatičnih pacijenata, odnosno pacijenata sa neuobičajeno malom vilicom. Dodavanjem filera u predeo brade podiže se ugaousana i smanjuju marionetske bore miomodulacijom mišića u navedenoj regiji.

PRIPREMA I PROCEDURA

Nakon detaljnog pregleda i analize lica i donje vilice, područje predviđeno za tretiranje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, lice još jednom očisti i započinje se s aplikacijom dermalnih filera.
Filerima tretiramo udubljenja, brazde, izbočenja, asimetrije i korigujemo projekciju brade, iglom ili kanilom. Aplikacija traje nekoliko minuta, a rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana.

OPORAVAK I REZULTATI

Nakon tretmana se možete normalno vratiti svakodnevnim aktivnostima, uz izbegavanje saune i solarijuma prvih 7 dana.

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Nuspojave, ako se i dogode, veoma su retke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo i osećaj zatezanja koji vrlo brzo nestaju. Mogući su i otoci i hematomi koji nestaju do 7 dana nakon tretmana.
Ko kaže da lep i mladolik izgled lica nije moguće postići “bez noža”?! Sve popularnija neinvazivna metoda liftinga lica uz Silhouette Soft niti najbolji je dokaz za to. U pitanju su niti koje iznutra pružaju potporu, aktiviraju proizvodnju kolagenskih vlakana i podižu tonus kože i tkiva.

Koriste se za lifting središnjeg i donjeg dela lica, obrva i vrata, i mogu se kombinovati sa ostalim tehnikama podmlađivanja – filerimabotulinomskim toksinom i dr.

PRIPREMA I PROCEDURA

Osim dezinfekcije tretiranog dela i anesteziranja topikalnom anestezijom – u kremi, za ovu proceduru nije potrebna dodatna priprema. Pre intervencije neophodno je naglasiti lekaru ukoliko bolujete od neke bolesti ili uzimate određenu terapiju.

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?
 • doći bez šminke
 • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
 • doći u tamnoj garderobi
 • lagani obrok pre tretmana
 • doći bez upadljivog nakita
Silhouette Soft niti se postavljaju na određenu dubinu ispod kože tankom iglicom, zbog čega nije potrebno praviti rez. Nakon postavljanja, niti se lagano povlače na željenu visinu, posle čega lekar vrši laganu kompresiju kako bi se postigao željeni efekat podizanja. I vi, zajedno sa lekarom, možete ispratiti efekat i reći kada ste zadovoljni.

OPORAVAK I REZULTATI
 
Nekoliko dana nakon intervencije, tretirano područje može u prvih mah delovati hiperkorigovano. Međutim, to ne treba da vas brine jer će sve doći na svoje mesto. U tom periodu primetni su i blagi nabori i rupice na mestu izlaska niti, što je pojava koja prolazi za par dana. Mogući su još i prolazni otok i modrice koje blede pet dana posle intervencije.

Nakon intervencije izbegavajte jake pokrete i fizičku aktivnost. Poželjno je spavanje na leđima, kao i blagi pokreti prilikom mazanja kreme ili skidanja šminke. Rezultati su vidljivi odmah, ali se konačni rezultat može očekivati nakon nekoliko nedelja, kada prođu otoci i proces kolagenizacije da svoj doprinos rezultatu.

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Pored modrica i otoka, može se javiti i osećaj zatezanja i privremene utrnulosti. Svaka od tih komplikacija prolazi nekoliko dana.
Cellular Matrix je, već duže vreme, veoma popularan tretman koji predstavlja spoj moćnog PRP tretmana sa hijaluronskom kiselinom čineći idealnu kombinaciju za regeneraciju i hidrataciju kože, radi prevencije i korekcije starenja.

Ova kombinacija prirodnog seruma od dela plazme koja sadrži visoku koncetraciju trombocita sa prirodnim proteinima, koji su najbitniji u procesu zarastanja i regeneracije tkiva, i hijalurona koji ima sposobnost vezivanja vode i jak uticaj na hidrataciju, moćan je saveznik u borbi protiv starenja, povećanja jedrine i svežine kože.  

Tretman se najčešće primenjuje na licu, vratu i šakama
 u svrhu podmlađivanja i prevencije starenja, regeneracije ožiljaka i smanjenja fleka, kao i poboljšanja teksture kože.
 
PRIPREMA I PROCEDURA

Pre tretmana potrebno je izvaditi krv koja se potom obrađuje pomoću centrifuge (kako bi se odvojio deo bogat faktorima rasta) i meša sa hijaluronom već spremnim u epruveti za Cellular Matrix. Za vreme pripreme, tretirana regija se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

Već spreman Cellular Matrix serum se tankim iglicama ubrizgava u željenu regiju i traje otprilike 15 minuta. Procedura nije bolna, iako može biti neprijatna zbog većeg broja uboda.

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?
 • doći bez šminke
 • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
 • doći u tamnoj garderobi
 • lagani obrok pre tretmana
 • doći bez upadljivog nakita
OPORAVAK I REZULTATI

Nakon PRP tretmana nije nephodan poseban oporavak. Moguće je prolazno crvenilo na tretiranom mestu, kao i eventualna modrica na mestu uboda. Efekat jedrine je vidljiv odmah, a još vidljiviji je tri nedelje nakon tretmana.

Za dugoročniji anti-aging efekat, kao i intenzivnije rezultate u regeneraciji kože, potrebno je ponoviti tretman (u dogovoru i po preporuci lekara), a moguće je i kombinovanje sa drugim tretmanima.

MOGUĆE
 KOMPLIKACIJE

Budući da ova procedura spada u najprirodnije zbog vrste “materijala” koji se koristi, osim prolaznog crvenila i iritacije kože na tretiranom delu, nema rizika od komplikacija. Tretman se ne primenjuje kod pacijenata sa aktivnim aknama, kožnim bolestima, poremećajima trombocita ili težim bolestima.
Jedna od trenutno najpopularnijih metoda neoperativnog liftinga u pomoć “poziva” biorazgradive mezoniti koje se, tom prilikom, postavljaju u oblik mreže i deluju kao armatura koja iznutra pruža podršku koži i tkivu.                                   

Biorazgradive mezoniti
 mogu se postavljati na različite dubine kože i u svim pravcima. Zbog toga su idealni za kreiranje jake “armaturne mreže” u koži, bez narušavanja glatkog izgleda i njenih prirodnih nabora.

Mezoniti se mogu koristiti za lifting gornje, srednje i donje trećine lica i uspešno se kombinuju sa drugim tehnikama podmlađivanja. Deluju na poboljšanje tonusa, ali i na uklanjanje vidljivosti viška kože zahvaljujući jakom podsticanju stvaranja kolagena.

PRIPREMA
 I PROCEDURA

Pre procedure, tretirano područje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?
 • doći bez šminke
 • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
 • doći u tamnoj garderobi
 • lagani obrok pre tretmana
 • doći bez upadljivog nakita
Mezoniti se postavljaju gipkom iglom koja deluje kao provodnik u različite dubine kože i pravce kako bi se kreirala mreža, a postupak je u potpunosti bezbolan.

OPORAVAK
 I REZULTATI
 
Nekoliko dana nakon intervencije poželjno je izbegavati naporne fizičke aktivnosti, prejaku mimiku i preterano grube pokrete, kao i saunu i solarijumEfekat mezoniti je vidljiv odmah, dok se dva meseca nakon tretmana formiraju nova kolagenska vlakna koja upotpunjuju efekat i čine ga trajnim do ponovnog ponavljanja. Za to je najčešće potrebno dve godine.
 
MOGUĆE KOMPLIKACIJE

U komplikacije nakon aplikacije mezoniti spadaju prolazan otok, crvenilo i eventualne modrice. Teže komplikacije se izbegavaju ukoliko poceduru izvodi iskusan doktor.

© 2020 | Osteomedic Lukavac
Centar za fizioterapiju i alternativnu medicinu
Sva prava pridržana.

Designed by:
X

Zaštićen sadržaj

Zabranjeno kopiranje i preuzimanje sadržaja bez odobrenja vlasnika stranice.