Posjetite nas

Lukavačkih brigada bb, Lukavac

Radno vrijeme

Pon-Pet 08:00-20:00

Pozovite nas

Tel: +387 35 413 248

Doc.dr. Mirza Moranjkić

Doc.dr. Mirza Moranjkić

Doc.dr. Mirza Moranjkić
Doc.dr. Mirza Moranjkić
Specijalista neurohirurgije
Doc.dr. Mirza Moranjkić je osnovnu školu završio u Lukavcu, a Gimnaziju „Meša Selimović“ u Tuzli. Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli završio je 2005. godine. Pripravnički staž je odradio u UKC Tuzla. Od 2006. je zaposlen u Klinici za neurohirurgiju. Specijalizaciju iz Neurohirurgije je započeo 2007. godine, a specijalistički ispit iz neurohirurgije je položio 2012. godine.

Trenutno je kao specijalista neurohirurgije zaposlen u Klinici za neurohirurgiju UKC-a Tuzla. Postdiplomski studij upisao je na Univerzitetu u Tuzli 2005. godine. Magistarski rad pod naslovom „Magnetna rezonanca i kompjuterizirana tomografija u kirurškom tretmanu nekompliciranih hernija lumbalnog diska“ odbranio je u maju 2009. godine, a doktorsku disertaciju na medicinskom fakultetu u Tuzli je odbranio 2013. godine. Docent je na predmetu "Hirurgija" Medicinskog fakulteta u Tuzli. Dobitnik je DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst) stipendije. U periodu 2010.-2011. je dio edukacije iz neurohirurgije i interventne neuroradiologije obavio u Klinici za neurohirurgiju i interventnu neuroradiologiju u Deggendorfu (Njemačka). Začetnik je projekta endovaskularne neurohirurgije u UKC Tuzla. Trenutno obnaša funkciju Šefa odjeljenja endovaskularne neurohirurgije Klinike za neurohirurgiju u UKC Tuzla.

Učestvovao je na više domaćih i evropskih stručnih i naučnih skupova. Član je Udruženja neurohirurga BIH i nekoliko inozemnih neurohirurških udruženja. Autor je i koautor više od 30 stručnih i naučnih radova, te je koautror 4 knjige iz oblasti neurohirurgije. Oženjen je i otac je dvoje djece.

Specijalna polja interesovanja su mu: Spinalna hirurgija (hirurgija kičme), vaskularna i endovaskularna neurohirurgija (oboljenja na krvnim sudovima mozga) i neuroonkologija (operacije tumora na mozgu).

© 2020 | Osteomedic Lukavac
Centar za fizioterapiju i alternativnu medicinu
Sva prava pridržana.

Designed by:
X

Zaštićen sadržaj

Zabranjeno kopiranje i preuzimanje sadržaja bez odobrenja vlasnika stranice.